Behandling av hunder med laser

De siste årene er det blitt stadig flere som behandler hunder (og også katter) med medisinsk (LLLT) laser. Medisinsk laser brukes ofte på hoftedysplasi (HD) og andre smerter i ledd og muskler. Laseren kan også for eksempel brukes på sårheling, på samme måte som for mennesker. Behandling med våre LLLT-lasere er en sikker form for behandling, fordi Irradias lasere ikke er så sterke at de kan skade vevet, samtidig som de er effektive i å behandle både på overflaten og ned til 5 cm under hudoverflaten.

Irradias lasere er populære for å behandle hunder, både fordi de er profesjonelle og trygge instrumenter med høy kvalitet og lang fartstid i markedet, og fordi hver probe på den mest brukte muskelbehandlende proben (904 nm) har flere laserdioder, slik at behandling av større områder kan gjøres raskere. I tillegg kan man velge mellom den litt rimeligere MIDLITE-proben som er spesialisert på en type behandling eller et lasersystem der man kan kjøpe flere prober for å behandle flere typer problem – for eksempel en probe for å behandle muskler og en for å behandle sår.

Laser fungerer forøvrig på samme måte på hunder som på mennesker. Det eneste er at fordi hunder ofte behandles på områder som har mye hår, er det ekstra viktig at laserprobens dioder stikker litt ut, slik at de kan settes forbi hårene, inn mot huden. Irradias laserprober er utformet på denne måten.

Vær oppmerksom på at mange hunder blir litt døsige og søvnige når de behandles med laser. Dette er en normal reaksjon, som bl.a. kan skyldes at laseren demper smerter